ΑΡΧΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ HELLASgr ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΛΕΤΖΑΚΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ Νο 1 ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Δ. ΓΛΕΤΖΑΚΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ Νο 2 ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Δ. ΓΛΕΤΖΑΚΟΥΕΡΩΤΗΣΗ:
Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΡΗ EKTOΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τις πολεμικές τέχνες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΥΠΟΘΕΤΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΟΥ.ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ¨" ΣΚΛΗΡΕΣ " ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΜΟΥ, ΗΤΑΝ ΜΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ,ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΣΧΕΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ,ΑΠΟ ΑΠΟΨΕΩΣ ΥΨΗΛΩΤΕΡΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΟΧΩΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΕΩΣ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ( ΣΥΣΣΩΜΑΤΩΣΙΣ,ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ,ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΛΠ ) ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ .ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ~ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ , ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΟΧΩΝ.ΤΟΤΕ Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΤΗ ΙΔΕΑ,ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΥΛ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΣΗΜΕΡΑ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο στοιχείο που μπορούν να προσφέρουν οι πολεμικές τέχνες γενικότερα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ,ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ,ΕΚΠΗΓΑΖΟΥΝ,ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ,ΑΠΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΛΠ. ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΣΠΟΡ. ΑΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΟΚΙΜΟ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ~ΠΡΟΠΟΝΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΘΕΤΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΥΤΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ,ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΕΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΛΠ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ~ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΛ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ,ΜΥΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝΟΣ,ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ,ΟΣΤΕΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΡΙΣΜΟ "ΥΓΕΙΑ" ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΔΗΛ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΣ,ΔΗΛ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΣ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Χρειάζεται για αυτό που κάνετε εσείς να ακολουθείτε κάποιοα ειδική διατροφή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΘΛΗΤΗ ΚΥΡΙΩΣ.ΟΜΩΣ ΣΩΣΤΕΣ,ΒΑΣΙΚΕΣ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ,ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΝ,ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ. Η ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΚΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΕΤΣΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ "ΠΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ( ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ) ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ.Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑΙ,ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Έχετε ένα website το www.grappling.gr. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την ιστοσελίδα και πείτε μας τι ακρβιώς προσφέρει σε εσάς, αλλά και στο κοινό που τη παρακολουθεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΤΟ GRAPPLING.GR ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ,ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ,ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ( ΜΕ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ~ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ~ΕΘΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΥΨΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΡΩΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.) ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ SITE ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΙΟ ΛΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WWW.WARRIOR.GR ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΣΤΟ FACEBOOK ( DIMITRIOS GLETZAKOS ) ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΣΗΣ THN ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΛΙ ΣΤΟ FACEBOOK " GREEK FEDERATION OF BJJ,GRAPPLING,MMA "


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σε τι ποσοστό βλέπετε στην Ελλάδα, τους Έλληνες να ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες γενικότερα και εσείς είστε ικανοποιημένος από αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ,ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γιατί θα παροτρύνατε ένα νέο παιδί να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΠΡΟΠΟΝΟΥΜΕΝΟ ΕΝΑ ΝΕΑΡΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ,ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩΤΕΡΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ. ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΩΤΕΡΟ,ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΩΤΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ !!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Υπάρχουν κίνδυνοι αν είσαι αμαθής και πρωτάρης και ξεκινας την ενασχόληση με πολεμικές τέχνες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ,ΣΕ "ΔΑΣΚΑΛΟ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΘΑ ΑΜΒΛΥΝΕΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Εσάς σαν παιδί ποιος ήταν το πρότυπό σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΝΩΤΑΤΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΑΦΟΡΩΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ. Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ",ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑΣ. ΑΡΑ ΗΡΩΕΣ,ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ,ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΑΘΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ,ΑΡΕΤΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΟΣΩΝ ΔΙΕΣΩΘΗΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΟΥ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Μετανιώσατε ποτέ για τη καριέρα που ασχοληθήκατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ,ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ~ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ KAI ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ,ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ.ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣTHΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ AYTOΣ EINAI Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΤΟ 1995 ΤΟ GRACIE JIU JITSU Η BRAZILIAN JIU JITSU ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ. ΗΜΟΥΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΜΜΑ ( MIXED MARTIAL ARTS ) ΔΗΛ ΜΙΚΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.ΕΙΜΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑ ΜΕΣΩ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΜΙΛΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΣ,ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΗ, ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΓΝΩΣΗ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΩ ΣΧΟΛΕΙΑ~ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΠ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΛΠ Η ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες όπως εσείς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΣΜΑ,ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ,ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ,ΨΥΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΛΗ Η ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Η ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΣΕ ΑΜΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΜΕΣΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

(4/10)